26. november 2021
Skiløyper

Samarbeidsprosjektet for skiløypa på Gjevilvassvegene!

Fritidsinnbyggere, grunneiere og fastboende står sammen i kampen for å redde en unik seterdal. Støtt arbeidet med å få skiløypa tilbake på Gjevilvassvegene.

Ønsker du å bevare skiløypa på vegen og dalens unike kvaliteter?
Etter at skiløypa i Gjevilvassdalen, med tilknytning til stamløypenettet i Oppdal forsvant, har dalen så og si vært død på vinterstid. Gjevilvassdalen står nå utenfor stamløypenettet grunnet konflikten.
Flertallet av hytteeiere, brukere og grunneiere har uttalt et ønske om å bevare dalens egenart med skiløyper og bilfri natur på vinteren. Vern av et særegent kulturlandskap og begrense hytteutbygging er en viktig driver for å bevare skiløypa på veien.

Det er sterke krefter som ønsker å legge til rette for stor hytteutbygging, med vintervei, innover dalen. Det planlegges på bekostning av dagens skiløyper, eksisterende hytteeiere, brukere og kulturlandskap. Dette kan lett sees i sammenheng med innspill til kommunens arealdel for 2019–2030.

Oppdal Hytteforening har gjennom årsmøtevedtak fra sine medlemmer fått et tydelig mandat om å arbeide for å redde skiløypene i Gjevilvassdalen, og dermed bevare en unik dal og et unikt kulturlandskap.

Bli med i samarbeidsgruppa (gratis og uforpliktende) og støtt saken på VIPPS 719621. Midlene går uavkortet til skiløypesaken. Vi kommer til å være en høringsinstans i kommunens reguleringsarbeid. Da vil antall medlemmer i samarbeidsprosjektet være viktig for å underbygge vårt syn!

Du kan også registrere deg som medlem eller støttemedlem i Oppdal Hytteforening hvis du ønsker.

Se flere artikler

Se alle artikler
17. desember 2021
Ny organisering av skiløypearbeidet i Oppdal

Et enstemmig kommunestyre foreslo i dag ny organisering av skiløypenettet i Oppdal.

Les mer
1. desember 2021
Relansering av Oppdal Hytteforening

Oppdal Hytteforening er kampklare med nye koster i styret, nye vedtekter, ny infrastruktur, ny nettside og ny visuell profil.

Les mer
26. november 2021
Samarbeidsprosjektet for skiløypa på Gjevilvassvegene!

Fritidsinnbyggere, grunneiere og fastboende står sammen i kampen for å redde en unik seterdal. Støtt arbeidet med å få skiløypa tilbake på Gjevilvassvegene.

Les mer

Bli medlem

Oppdal Hytteforening skal være en aktiv part i forhold til kommunen og politikerne. Vi skal snakke hytteeiernes sak, være en pressgruppe og en viktig ressurs for fritidsinnbyggerne i Oppdal. For å klare dette, må vi være mange sammen!

Kontakt oss

Fyll ut det digitale skjemaet slik at vi kan besvare deg fortest mulig

Takk! Meldingen din har blitt sendt
Ups! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen..