12. november 2021
Kommunale saker

Inngjerding av hytteeiendommer i Oppdal

Oppdal kommunes egen gjerdeveileder inneholder detaljert info til dyreeiere og eiere av fritidseiendom.

Etter at hyttenaboer fant en død sau i et elektrisk gjerde med lammet gående ved siden av i høst, har sauebønder i Oppdal krevd at kommunen gjør noe med ulovlig gjerdehold. 

Oppdal kommunes egen gjerdeveileder inneholder detaljert info til dyreeiere og eiere av fritidseiendom. I beskrivelse, bestemmelser og retningslinjer til kommuneplanens arealdel for Oppdal fra 2010 er det krav til maksimalt inngjerdet areal. I nye områder for fritidsbebyggelse kan sum av bebygd og inngjerdet areal maksimalt utgjøre 40 % av tomtearealet. 

I teksten om elektriske gjerder står det følgende: «Elektrisk netting eller strømtråd er IKKE TILLATT å bruke uten strøm og DAGLIG tilsyn, det er derfor ikke tillatt å bruke som gjerding rundt hytter. Elektrisk nettinggjerde uten strøm fungerer omtrent som fiskegarn og kan være dødsfeller for sau».

Her finner du gjerdeveileder for Oppdal kommune 

Se flere artikler

Se alle artikler
17. desember 2021
Ny organisering av skiløypearbeidet i Oppdal

Et enstemmig kommunestyre foreslo i dag ny organisering av skiløypenettet i Oppdal.

Les mer
1. desember 2021
Relansering av Oppdal Hytteforening

Oppdal Hytteforening er kampklare med nye koster i styret, nye vedtekter, ny infrastruktur, ny nettside og ny visuell profil.

Les mer
26. november 2021
Samarbeidsprosjektet for skiløypa på Gjevilvassvegene!

Fritidsinnbyggere, grunneiere og fastboende står sammen i kampen for å redde en unik seterdal. Støtt arbeidet med å få skiløypa tilbake på Gjevilvassvegene.

Les mer

Bli medlem

Oppdal Hytteforening skal være en aktiv part i forhold til kommunen og politikerne. Vi skal snakke hytteeiernes sak, være en pressgruppe og en viktig ressurs for fritidsinnbyggerne i Oppdal. For å klare dette, må vi være mange sammen!

Kontakt oss

Fyll ut det digitale skjemaet slik at vi kan besvare deg fortest mulig

Takk! Meldingen din har blitt sendt
Ups! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen..